17 septembrie 2020

Tomac: Firea să explice de ce mai vrea un mandat, iar Nicuşor Dan trebuie să renunţe la abordarea politică ezitantă

Gabriel Pecheanu

Primarul PSD în funcţie, Gabriela Firea, are obligaţia să participe la cât mai multe confruntări electorale şi să explice de ce mai vrea un mandat, iar Nicuşor Dan trebuie să renunţe la abordarea politică ezitantă, afirmă liderul PMP, Eugen Tomac.

Sursă foto: Mediafax

„Bucureştiul are nevoie de dezbatere! Până la această oră nu a existat nicio dezbatere televizată între principalii candidaţi din capitală, deşi aceasta este esenţială pentru ca cetăţenii să-l aleagă pe cel mai bun. Primarul PSD în funcţie are obligaţia să participe la cât mai multe confruntări electorale. Firea trebuie să iasă în faţa cetăţenilor şi să le explice de ce mai vrea un mandat, în condiţiile în care în 4 ani, având guvern propriu, nu a reuşit să facă nimic consistent din ce a promis”, arată Eugen Tomac.

El adaugă că Nicuşor Dan „trebuie să renunţe la abordarea politică ezitantă şi să vină la confruntările publice pentru a convinge cetăţenii că le merită votul”.

„Fuga de confruntare este o mare eroare şi denotă nesiguranţă. Este obligaţia lui să se prezinte în faţa electoratului bucureştean. În capitală, electoratul de dreapta are de răspuns unei mari provocări: alegerea între preşedintele Băsescu şi Nicuşor Dan. Firea nu poate mai mult, a stagnat şi acolo rămâne. În schimb, Nicuşor Dan, pentru a convinge, are obligaţia politică şi morală faţă de alegători să accepte dezbaterile. Ele sunt esenţa democraţiei. Aşa se întâmplă la Paris, Londra sau Berlin, principalii candidaţi dezbat temele de interes pentru comunitate. Noi avem certitudinea că Preşedintele Băsescu va participa oricând la orice dezbatere serioasă, alături de cei doi contracandidaţi. Aşa cum l-am asigurat şi pe Răzvan Dumitrescu, în calitate de candidat, Traian Băsescu va participa chiar şi la o dezbatere organizată de Antena 3, dacă va exista o asmenea invitaţie. Aşteptăm cu interes orice propunere, pentru că doar aşa putem demonstra că înţelegem corect democraţia şi că o preţuim”, conchide preşedintele PMP.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .