04 iunie 2020

Tomac: I-am propus lui Orban, iar el a acceptat, ca alegerile locale să aibă loc pe 27 septembrie

Gabriel Pecheanu

Eugen Tomac s-a întâlnit joi dimineaţă cu premierul Ludovic Orban, căruia i-a propus, iar aceasta a acceptat, ca alegerile locale să aibă loc pe 27 septembrie, iar cel parlamentare în primul weekend din luna decembrie, a declarat pentru MEDIAFAX liderul PMP.

Sursă foto: Mediafax

”M-am întâlnit în această dimineaţă cu premierul Ludovic Orban şi, urmare a deciziei CCR, i-am propus, iar domnia sa a agreat, ca alegerile locale să aibă loc pe data de 27 septembrie, iar cele parlamentare în primul week-end din luna decembrie. Este nevoie de dialog, lege şi calendar foarte precis pentru a ieşi din această criză”, a declarat pentru MEDIAFAX liderul PMP, Eugen Tomac.

El a mai spus că i-a solicitat premierului ca Guvernul să-i ajute pe românii din regiunea Cernăuţi, afectaţi de noul coronavirus.

”Am găsit şi în această privinţă deschidere şi mi-a spus că fraţii noştri din Bucovina de Nord vor fi ajutaţi în perioada următoare, aşa cum sunt ajutaţi şi cei din Republica Moldova”, a mai spus Tomac.

CCR a declarat neconstituţionale atât legea promovată de PSD privind prelungirea mandatelor aleşilor locali, cât şi ordonanţa de urgenţă a guvernului cu acelaşi obiect.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .