14 ianuarie 2022

Tomac, lui Diaconescu: Noi, cei care am clădit şi păstrat în viaţă PMP, am decis democratic drumul de urmat

Gabriel Pecheanu

Cristian Diaconescu se afla în sediu când a avut loc reuniunea a 70% din liderii partidului, dar a ales să nu participe, acuzând ulterior că întâlnirea este una ilegală, afirmă Eugen Tomac: „Noi, cei care am clădit şi păstrat în viaţă PMP, am decis prin mijloace democratice care e drumul de urmat”.

Sursă foto: Mediafax

„În ultimele 24 de ore am primit tot felul de mesaje care mai de care mai interesante, toate ducând spre ideea că am participat recent la un puci. Înainte de toate, un puci are loc atunci când într-un stat este preluată puterea de către un grup minoritar prin violenţă. Din câte observ, Iohannis nu comunică nimic şi ne-am obişnuit cu această stare de fapt de ani buni. Poate dacă exista vreo lovitură la Palat, ne mai spunea şi el ceva nou. Generalul e la locul lui, deci nu a luat nimeni cu asalt Palatul Victoria. Aşa că nu am participat la niciun puci”, scrie pe Facebook Eugen Tomac, europarlamentar şi fost preşedinte al PMP.

Europarlamentarul afirmă că a am participat săptămâna aceasta la o şedinţă a PMP, convocată la iniţiativa a 46 de lideri ai PMP.

„De ce? În primul rând, pentru că PMP nu a mai avut o şedinţă de partid de mai bine de două luni, ori acest aspect este inadmisibil în rândul unei structuri politice, mai ales că după PSD şi PNL suntem partidul cu cei mai mulţi reprezentanţi în administraţia locală. De asemenea, am fost şocat că, deşi domnul preşedinte al PMP era în sediul central al partidului în care avea loc reuniunea a 70% din liderii partidului, a ales să nu participe, acuzând ulterior, în mod incorect, că întâlnirea noastră este una ilegală. Această abordare, pe care nu am înţeles-o şi nu o voi înţelege niciodată, ne-a determinat pe mine şi majoritatea colegilor să adoptăm decizia de a convoca cu unanimitate de voturi un nou congres”, adaugă Tomac.

El afirmă că „nu este un moment fericit în viaţa unui partid politic”.

„În acelaşi timp noi, cei care l-am clădit şi păstrat în viaţă, am decis prin mijloace democratice care e drumul de urmat. Nu am discutat şi nici nu a ridicat vreun coleg în timpul şedinţei subiectul legat de relaţia cu alte partide şi nici nu ne interesează. Eu ştiu atât, că PMP este un partid mare, curat, liber şi cu foarte mulţi oameni valoroşi. Legat de subiectul fuziunii cu PNL vă pot spune atât: În 2020, Orban ne-a propus fuziune şi, cum era firesc, i-am sugerat întâi să discute cu domnul Preşedinte Băsescu. Răspunsul Preşedintelui Băsescu a fost scurt: nu. În 2021, Cîţu ne-a propus fuziune şi, cum era firesc, i-am sugerat întâi să discute cu domnul Preşedinte Diaconescu. Răspunsul Preşedintelui Diaconescu a fost: da, apoi s-a răzgândit…În loc de concluzie, implicaţi-vă în politică, oricât de ciudat şi respingător vă sună acest îndemn. Este vital pentru că în aceste structuri politice se discută, dezbat şi decid cele mai importante decizii ce ne afectează viaţa tuturor. Doar aşa putem simţi şi înţelege esenţa democraţiei - prin implicare”, conchide Eugen Tomac.

Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, respige informaţiile apărute pe pagina de Facebook a formaţiunii, potrivit căreia membrii conducerii au decis organizarea unui congres: „Deciziile de demitere şi numire a altor persoane pe loc, cât şi aşa-zisul Congres anunţat pentru februarie sunt ilegale”.

Eugen Tomac şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al PMP în decembrie 2020, după ce partidul nu a reuşit să atingă pragul electoral şi nu va intra în Parlament.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .