28 octombrie 2020

Tomac: Poate distinsul domn Dircă, în numele moralei politice des invocată, demisionează de la Consiliul Legislativ

Gabriel Pecheanu

Liderul PMP, Eugen Tomac, îi sugerează lui George Dircă, ales preşedinte al Secţiei de evidenţă a legislaţiei şi documentare din cadrul CL, să demisioneze „ în numele moralei politice des invocată de <ceata dreptăţii> şi din respect pentru milioane de români care îl detestă pe Iordache”.

Sursă foto: Mediafax

„Ciolacu susţine USR? Am trecut prea uşor peste episodul Iordache ales în fruntea Consiliului Legislativ (CL), dar ne ajută Marcel Ciolacu să nu uităm. În ieşirea de ieri (marţi - n.r.) prin care insista că şi liberalii l-au votat pe Iordache, face un joc ieftin pentru a salva aparenţele unei înţelegeri evidente prin care PSD, ProPonta şi Tăriceanu l-au susţinut în funcţia de vicepreşedinte al lui Iordache pe senatorul Dircă de la USR. Nu ştiu cu cine au votat parlamentarii PNL, mai grav este că au stat în sală şi aşa a ajuns Iordache şef pe viaţă al unei instituţii cheie în procesul legislativ”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Liderul PMP îi sugerează lui George Dircă să demisioneze din funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficiala a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ.

„Poate ne explică liderul suprem al PSD de ce au ales să susţină candidatul USR şi de ce au votat, în bloc, pentru candidatul progresist. Sau poate distinsul domn Dircă, în numele moralei politice des invocată de <ceata dreptăţii> din care face parte şi din respect pentru milioane de români care îl detestă pe Iordache, îşi prezintă totuşi demisia din această funcţie. Altfel, rămâne cum s-a votat. Iordache Preşedinte şi Dircă adjunctul său”, conchide Tomac.

Florin Iordache a fost ales preşedinte al Consiliului Legislativ cu 185 de voturi pentru şi 43 împotrivă. În funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost numit senatorul USR George Edward Dircă, pentru care au votat 174 de parlamentari, iar 17 au fost împotrivă.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .