14 iunie 2021

Traian Băsescu nu mai este preşedintele de onoare al PMP: Funcţia este liberă

Gabriel Pecheanu

Traian Băsescu nu mai este preşedinte de onoare al PMP, iar funcţia este liberă, declară actualul lider al formaţiunii, Cristian Diaconescu.

Sursă foto: Mediafax

„Nu, avem în statutul aprobat la congres funcţia de preşedinte de onoare care a fost ocupată de Traian Băsescu. Dacă domnul Traian Băsescu doreşte să se reîntoarcă, sigur”, a spune la DC News Cristian Diaconescu, întrebat dacă PMP l-a marginalizat pe Traian Băsescu.

La întrebarea directă dacă Traian Băsescu nu şi-a făcut cunoscută dorinţa de a deveni preşedinte de onoare a partidului, liderul PMP a răspuns: „Nu. Funcţia este liberă”.

PMP a fost creat la iniţiativa fostului preşedinte al statului, Traian Băsescu, după ce susţinătorii săi au părăsit Partidul Democrat Liberal.

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a retras în 2018 de la conducerea Partidului Mişcarea Populară. El a primit titlul de preşedinte de onoare al acestui partid, la congresul extraordinar care l-a ales pe Eugen Tomac lider al formaţiunii.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .