07 august 2020

Tudose, ironic: Prefectul de Brăila a fost la o şedinţă de partid.Nu s-a făcut politică, s-au recitat psalmi

Gabriel Pecheanu

Mihai Tudose a revenit, vineri, cu a doua scrisoare deschisă adresată lui Ludovic Orban, în care reclamă comportamentul duplicitar al prefectului de Brăila: „A fost la o şedinţă de partid. Evident că nu s-a făcut politică, s-au recitat psalmi. Vă asumaţi acest tip duplicitar de comportament?”.

Sursă foto: Mediafax

„Scrisoarea a doua.... Tot deschisă. Revin astăzi la scrisoarea de ieri cu aceeaşi temă/ subiect: prefectul ,,de“ Brăila... Ieri v-am semnalat că tot ieri, 6 aug, prefectul Boboc a aflat că trebuie implementat ordinul Dvs. din martie privind anchetele epidemiologice... Nu au trecut decât cinci luni. Şi peste 950 de brăileni bolnavi de COVID-19. Şi 32 de decese din această cauză. Şi tragedia continuă...Cu scurt timp în urmă Prefectul Boboc, imparţial şi apolitic, a participat la o şedinţă de partid unde erau şi toţi primarii PNL din judeţ. Evident că nu s-a făcut politică, s-au recitat psalmi (bisericile fiind închise) şi s-au spus rugăciuni pentru binele comunităţilor liberale...”, arată Mihai Tudose.

El reaminteşte că unul dintre consilierii prefectului de Brăila a fost confirmat cu COVID-19.

„Evident că s-a aflat. Dar după alte câteva zile. Declaraţia publică a prefectului: nu este nimic grav, eu (prefectul) nu am avut contact cu funcţionarul.. În afară de întrebarea firească: care dintre cei doi nu a fost pe la birou două săptămâni, căci altfel e greu de înţeles cum nu te întâlneşti cu consilierul, rămân două întrebări: de ce nu a făcut acelaşi circ ca în cazul de la primăria Brăila când cerea demisia Primarului? Şi a doua întrebare: de ce nu a făcut anchetă epidemiologică? Fiindcă, conform ordinelor Dvs., ale guvernului, trebuia să carantineze forţat cam tot PNL-ul local?!? Domnule Prim-ministru, prefectul este oglinda Dvs. în teritoriu”, a adăugat Tudose.

El apreciază că menţinerea în funcţie a prefectului de Brăila înseamnă că Ludovic Orban îşi asumă „acest tip duplicitar de comportament şi acceptă mimarea luptei cu pandemia”.

„Închei rugându-vă, şi astăzi, să-i scurtaţi suferinţa. Demiterea sau acceptarea demisiei sunt singurele soluţii... Cu stimă, un brăilean. PS: mâine (dacă mai e cazul) în scrisoarea deschisă nr. 3 vă voi informa despre cum se minte public referitor la testare”, a conchis Mihai Tudose.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .