23 septembrie 2020

Tudose: Pe noi înşine - noua deviză liberală? Delir total

Gabriel Pecheanu

Fostul premier Mihai Tudose îi acuză pe liberali că, „după ce au amanetat viitorul împrumutându-se zilnic ca disperaţii, acum se pregătesc să vândă şi economia şi tot ce mai are statul”: „<Pe noi înşine> - noua deviză liberală?”.

Sursă foto: Mediafax

„<Pe noi înşine> - noua deviză liberală? Moment istoric: Florin Cîţu ne-a băgat în UE. Omul cu datoriile a fost atât de convingător că l-a crezut şi Ludovic Orban. <Echivalează cu intrarea României în Uniunea Europeană>, a zis ministrul Finanţelor despre trecerea României la statutul de piaţă emergentă. Un pic dacă se mai forţează Cîţu şi poate intrăm şi-n NATO... Ce-a <uitat> Cîţu să spună? Că decizia s-a luat în urmă cu un an. Se aplică acum şi devenim piaţă emergentă... secundară! Vasăzică, investitorii străini primesc semnalul că pot cumpăra active în România într-un moment - ghinion! - critic pentru capitalul autohton”, scrie pe Facebook Mihai Tudose.

El mai spune că premierul Orban a promis deblocarea vânzării de acţiuni la companiile de stat, dând exemplul Hidroelectrica.

„Iar comunicatul FTSE Russell face cu ochiul către Romgaz şi Banca Transilvania. O fi adevărat că se pregătesc şi nişte privatizări <strategice>, după alegerile parlamentare? <Miliarde de dolari, de euro se uită astăzi la piaţa de capital din România şi vor veni, vor fi canalizaţi pe piaţă. Este ca şi cum ai construi o autostradă şi dintr-odată traficul este transferat pe această piaţă>, a proclamat caţavencian dl Cîţu. Delir total! Numai să nu semene cu cioturile de autostradă inaugurate-n draci cu jalnic fast, de se termină-n drum de ţară, ori cu calea ferată Gara de Nord - Otopeni, cu frecvenţa de un tren pe oră şi durata drumului dublă faţă de maşină... Când se va trage linie regimului liberal, tare mă tem că impactul acestor sforţări de a părea guvernanţi va fi rezumat de noua deviză a PNL: <Pe noi înşine>. Atât mai rămâne din vechiul crez al Brătienilor, <Prin noi înşine>, fiindcă, după ce au amanetat viitorul împrumutându-se zilnic ca disperaţii, acum se pregătesc să vândă şi economia şi tot ce mai are statul, urmând ca, în ultima fază, să ne vândă pe noi toţi”, conchide fostul premier.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .