24 noiembrie 2020

Turcescu: Userismul populist e cea mai mare mizerie politică a acestei campanii

Gabriel Pecheanu

Userismul populist e cea mai mare mizerie politică a acestei campanii, acuză deputatul PMP Robert Turcescu. El spune că pensiile speciale şi, în unele cazuri, pensiile de serviciu, „trebuie eliminate acum, dar prin lege, nu prin demisii populiste”.

Sursă foto: Mediafax

„Am 45 de ani. Întreb şi eu oamenii care mai au mintea limpede pe aici: crede vreunul ca peste 20 de ani (da, da, douăzeci de ani!) când, teroretic, voi ieşi la pensie (dacă vrea bunul Dumnezeu să ajung la vârsta aceea) va mai fi în vigoare actualul sistem de pensii din România? Va mai fi un sistem de pensii? Se va mai pune problema pensiilor speciale? Nişte userişti parlamentari au astăzi 30-35 de ani. Crede cineva că atunci când vor ieşi ei la pensie, adică peste alţi 30 sau chiar 35 de ani, va mai fi în vigoare actualul sistem de pensii?”, scrie pe Facebook Robert Turcescu.

Deputatul PMP spune că „pensiile speciale şi, în unele cazuri, şi pensiile de serviciu, trebuie eliminate acum, dar prin lege, nu prin demisii populiste”.

„Pe lângă parlamentarii care nu vor mai apuca pensii speciale peste 20, 30 sau 40 de ani, e vorba de pensiile speciale care sunt deja în plată, e vorba de mii de primari care vor primi pensii speciale peste doar câţiva ani, e vorba de pensii de serviciu sau speciale, unele nemeritate, care intră în plată chiar azi, mâine, poimâine... Userismul populist e cea mai mare mizerie politică a acestei campanii”, conchide Turcescu.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .