08 martie 2021

Un deputat demisionează din Parlament pentru o funcţie în Guvern

Gabriel Pecheanu

Deputatul PNL Sorin Banciu demisionează din Parlament pentru a prelua funcţia de secretar de stat la Mediu, însă anunţă că a depus o o propunere legislativă care vizează introducerea educaţiei ecologice în şcoli.

Sursă foto: Mediafax

„Mi-am depus astăzi (luni - n.r.) demisia din funcţia de deputat pentru a-mi prelua mandatul de secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Este o decizie bine cântărită, pe care am luat-o considerând că experienţa acumulată de mine până în prezent în domeniul protejării mediului va fi valorificată mai bine în cadrul Executivului”, transmite, luni, Ionuţ Sorin Banciu.

El precizează că îl ultima zi de mandat ca deputat a depus o propunere legislativă care vizează introducerea educaţiei ecologice în şcoli.

„O Românie verde nu poate să fie decât o Românie educată, pentru că problemele de mediu nu se pot rezolva doar de către autorităţi, ci avem nevoie de un efort al întregii societăţi şi de înţelegerea profundă a impactului pe care fiecare activitate individuală o are asupra planetei. Trebuie să devenim mult mai conştienţi atunci când facem alegeri individuale, simple, de la modul în care ne hrănim, călătorim şi până la cum ne construim şi ne încălzim locuinţele. Iar toate aceste comportamente se formează prin educaţie. Cu cât mai devreme, cu atât mai eficient. Speranţa mea este ca tinerii să le transmită inclusiv părinţilor şi bunicii lor respectul şi grija faţă de natură”, adaucă Banciu.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .