13 octombrie 2020

Un deputat USR acuză PNL că vrea să introducă privilegii pentru politruci

Mediafax

Deputatul USR, Claudiu Nasui, susţine că PNL vrea să introducă privilegii pentru politruci. Deputatul face referire la un proiect semnat de Florin Roman, liderul grupului PNL, prin care se introduc noi privilegii pentru diverşi demnitari.

Sursă foto: Mediafax

Deputatul USR, Claudiu Nasui, spune că şedinţa pentru aprobarea proiectului de lege a fost anunţată pe parcursul zilei. El descrie proiectul ca fiind o şmecherie prin care senatorii, deputaţii şi alţi demnitari pot obţine diurne suplimentare dacă declară că nu au domiciliul în Bucureşti.

„Încă un privilegiu pus pe ascuns pe ordinea de zi. Se anunţă azi, deodată, şedinţă pentru buget-finanţe şi primul punct pe ordinea de zi ce e? Un proiect semnat doar de domnul Florin Roman, liderul grupului PNL, prin care se introduc noi privilegii pentru membrii Consiliului de Administraţie ASF. Cei care au deja salarii de peste 10.000 de euro pe lună. Se introduc diurne şi decontarea cheltuielilor pentru politrucii care nu au domiciliul în Bucureşti. Care e şmecheria? Dacă declari că nu ai domiciliu în Bucureşti, primeşti diurne suplimentare. E de fapt o mare ipocrizie. Senatori, deputaţi şi alţi demnitari aleşi în Bucureşti îşi mută domiciliul în acte în alt judeţ pentru a beneficia de sume importante în plus”, a scris Claudiu Nasui, pe Facebook.

Deputatul USR mai susţine că va depune un amendament pentru eliminarea paragrafului care acordă noile privilegii.

„Acum pe final de mandat, parlamentarii sunt neatenţi. Grupurile de interese mizează pe asta pentru a-şi mai trece câteva privilegii. Norocul este că eu chiar citesc ce votez şi am văzut acest punct azi dimineaţă când a fost anunţată comisia. Voi avea amendament de eliminare. Vă ţin la curent dacă trece sau nu”, a precizat Nasui

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .