14 ianuarie 2021

Un liberal solicită demisia inspectoarei şcolare care a promovat numerologia

Gabriel Pecheanu

Un liberal gălăţean solicită demisia inspectoarei şcolare care a promovat numerologia. Profesorul universitar Ion Cordoneanu susţine că „este jenant că un cadru didactic se ţine de funcţie în acest mod” şi le cere liderilor locali ai PNL să intervină.

Sursă foto: Mediafax

Ion Cordoneanu a redactat o scrisoare prin care le solicită liderilor locali ai PNL să ia măsuri în cazul inspectoarei şcolare care a promvovat un curs on-line de numerologie. Cordoneanu care este membru PNL şi profesor universitar susţine că lipsa de reacţie în acest caz va avea efecte negative asupra colegilor de breaslă şi de partid.

„Este jenant că un cadru didactic „se ţine de funcţie” în acest mod, uitând că reprezintă cadrele didactice ale unui judeţ şi că, oricâte raţiuni „politice” ar sprijini acel scaun, există limite nescrise prin depăşirea sau ignorarea cărora demnitatea colegilor de breaslă mai primeşte o lovitură, în seria multora care au fost date unei profesii atât de nobile în ultimii 30 de ani. Dacă PNL Galaţi atât a putut genera pentru a asigura cele două tipuri de reprezentare, daţi-mi voie să-mi exprim dezamăgirea”, a scris Ion Cordoneanu.

Săptămâna trecută, un document cu antetul Inspectoratului Şcolar Judeţean a fost trimis profesorilor din Galaţi. Era vorba despre un proiect on-line de numerologie, iar cadrelor didactice li se cerea să disemineze informaţiile cuprinse în documentul adresat.

Miercuri, inspectoratul gălăţean a revenit cu o adresă în care precizează că „în urma analizei conţinuturilor proiectului Numerologia – o 9 legătură dascăl – elev, le apreciem ca fiind irelevante în raport cu priorităţile de politică educaţională pe care le promovăm”.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .