02 iunie 2020

USR îi cere ministrului Ionuţ Stroe să se implice în salvarea patrimoniului UTC

Gabriel Pecheanu

USR îi cere ministrului Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, să trimită spre aprobare Guvernului regulamentul de aplicare a Legii 146/2002 pentru a salva ce a mai rămas din patrimoniul UTC, pentru că, de 30 de ani, ”patrimoniul tinerilor este devalizat de clientela politică şi firmele fantomă profitorilor tranziţiei”.

Sursă foto: Mediafax

”De 30 de ani încoace, patrimoniul tinerilor este devalizat de clientela politică şi firmele fantomă ale profitorilor tranziţiei, iar partidele la putere închid ochii”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a USR.

Liderii Uniunii arată că tot ce a mai rămas din patrimoniul moştenit de la fosta Uniunea a Tineretului Comunist poate fi salvat prin aprobarea unui Regulament de aplicare a Legii nr. 146/2002, care ar face ordine în funcţionarea fundaţiilor pentru tineret, astfel încât să existe cadrul legal pentru implicarea reală a tinerilor, iar aceste structuri să servească într-adevăr intereselor acestora.

”Cum Regulamentul este blocat însă prin sertarele Ministerului Tineretului şi Sportului, USR Tineret îi solicită ministrului Ionuţ Stroe să-şi îndeplinească atribuţiile legale şi să trimită documentul, spre aprobare, Guvernului. Salvaţi patrimoniul fundaţiilor pentru tineret şi promovaţi interesele tinerilor”, se mai arată în postare.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .