03 iulie 2020

Veste bună pentru românii care vor să se întoarcă în ţară: Nu mai au obligativitatea de a se mai izola

Gabriel Pecheanu

Românii care se întorc în ţară nu vor mai fi obligaţi să intre în carantină sau izolare la domiciliu, urmare a deciziei CCR, lucru confirmat şi de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX senatorul PNL Viorel Badea.

Sursă foto: Mediafax

„Practic, intenţia Comiteului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă era ca zilele acestea să scoată de pe lista roşie o mare parte a statelor, în special din UE. Mai rămâneau două sau trei state din care nu puteai să intri fără izolare. Am luat legătura cu ministrul Sănătăţii, pentru că sunt foarte multe presiuni motivate din comunităţi ca oamenii să se întoarcă acasă, iar el mi-a spus că, în urma decizii CCR că izolarea, carantinarea sau internarea obligatorie nu sunt constituţionale, că nu pot fi aplicate prin ordin de ministru, toţi românii se pot întoarce în ţară fără obligativitatea de a se mai izola”, a declarat pentru MEDIAFAX senatorul PNL Viorel Badea.

Persoanele care veneau din ţări cu un număr mare de cazuri noi de COVID-19 raportat la milionul de locuitori erau obligate să intre 14 zile în carantină sau izolare la domiciliu.  CCR a decis că este neconstituţional de impui astfel de obligaţii prin ordin de ministru.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .