13 octombrie 2020

Viorica Dăncilă: Dragnea a blocat din puşcărie candidatura mea. Trebuie să fiu pe listă

Gabriel Pecheanu

Fostul premier Viorica Dăncilă a susţinut, la Digi24, că Liviu Dragnea ar fi dat dispoziţie din închisoare ca organizaţia PSD Teleorman să nu o pună pe lista pentru alegerile parlamentare. Dăncilă spune că Dragnea vrea să se răzbune pentru că s-a opus amnistiei şi graţierii în perioada în care era premier.

Sursă foto: Mediafax
„Sunt persoane din PSD de la Teleorman care au un dialog constant cu Liviu Drangea. Au discutat să o susţină pe Carmen Dan şi Viorica Dăncilă să nu se regăsească pe listă pentru că s-a opus amnistiei şi graţierii. Încă mai are Liviu Dragnea la Teleorman influenţă. A vorbit cu anumiţi lideri pentru a nu mă regăsi pe listele pentru parlamentare. Eu acum aştept decizia conducerii PSD, iar dacă conducerea va considera că este posibil să candidez la un alt judeţ voi face acest pas”, a declarat fostul premier.
 
Viorica Dăncilă spune că trebuie să se regăsească pe listele PSD pentru parlamentare din trei motive: este un om integru, a avut rezultate ca premier, iar PSD trebuie să fie unit.
 
„Consider că aduc un plus pe listele PSD din trei puncte de vedere. În opinia publică au fost aduse două lucruri în ultimii ani şi mă refer la acuzaţiile de corupţie şi de subminarea justiţiei. Eu sunt un om integru deci nu va fi o vulnerabilizare Avem nevoie de unitate în PSD şi cred că e nevoie de fiecare dintre noi pentru a obţine un rezultat foarte bun. Dacă se apreciază în mod just rezultatele guvernării trebuie să fiu pe listă pentru că în perioada în care am fost premier a crescut economia şi nivelul de trai”, a spus Dăncilă.

 

Aceasta a precizat, însă, că nu a vorbit în ultima perioadă cu preşedintele partidului, dar că Marcel Ciolacu a declarat public că ar trebui să primească un loc de parlamentar.
 
„Discuţiile cu Marcel Ciolacu nu au fost foarte frecvente. Marcel Ciolacu a avut o perioadă cu multe provocări, a trebuit să ţină partidul unit, nu am discutat foarte frecvent, dar aţi văzut declaraţiile liderului PSD conform cărora Viorica Dăncilă trebuie să se afle pe listele pentru parlamentare. Eu cred că prezenţa mea pe liste va arăta că Liviu Dragnea nu mai are nicio influenţă în PSD”, a mai spus Viorica Dăncilă.

 

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .