06 decembrie 2019

Vot în Parlament pentru anularea legii pensiilor speciale. „Se apropie momentul adevărului!”

Alina Mihai

Deputatul PNL Florin Roman a anunţat că proiectele PNL şi USR privind anularea pensiilor speciale vor intra săptămâna viitoare la vot, iar singurele indemnizaţii care vor rămâne după eliminare vor fi cele ale militarilor.

Sursă foto: Mediafax

„Săptămâna viitoare, la Comisia de munca a Camerei Deputatilor, decizionala, se discuta proiectele de lege ale PNL şi USR, privind anularea pensiilor speciale! Vom vota pentru anularea lor, inclusiv ale parlamentarilor.

PNL susţine ca de pensii de serviciu pot beneficia doar militarii si cei din zona de siguranţa naţionala, ca peste tot in Europa, in rest pentru toate celelalte categorii, susţinem
principiul contributivităţii!

Se apropie momentul adevărului!”, a scris deputatul liberal pe o pagină de socializare.

Liderul USR Dan Barna şi premierul liberal Ludovic Orban au avut o dscuţie marginală pe tema pensiilor speciale în urmă cu o săptămână, pentru a clarifica poziţiile celor două partide în Parlament.

„Subiectul este în zona unei impozitări, unor plafonări, acolo unde legislaţia permite, noi am solicitat eliminarea acelor categorii de pensii speciale care nu au nicio justificare. Nu vor putea fi eliminate pensiile speciale în zona magistraţilor, în zona armatei, militară, pentru că acolo avem şi hotărâri de la Curtea Constituţională. La parlamentari, se poate elimina, categoric”, a transmis Barna.

USR a depus în mai 2017 un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, excepţie făcând cele destinate militarilor şi magistraţilor. Iniţiativa a fost respinsă de Senat în martie anul trecut şi în prezent se află în Camera Deputaţilor, care este forul decizional.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .