UNIUNEA SALVAȚI ROMÂNIA (USR)

Wiki

Descriere

Uniunea Salvaţi România (abreviat USR) este un partid politic parlamentar şi a treia forţă politică din România. Înfiinţat, printre alţii, de Nicuşor Dan, cunoscut activist civic şi candidat în 2012 şi 2016 pentru poziţia de Primar General al Bucureştiului, USR este cel mai tânăr partid cu reprezentare în Parlamentul României.

Date de contact

Bulevardul Aviatorilor, nr. 9, Sector 1, Bucureşti

e-mail: [email protected]

Istoric

După 10 ani de luptă civică în Bucureşti, Nicuşor Dan şi mai mulţi activişti în domenii precum mediu şi urbanism au constatat că aceasta nu e suficientă pentru a produce o schimbare profundă şi că trebuie să se implice politic. USR este format din oameni obişnuiţi, unii dintre ei şi-au lăsat deoparte carierele lor profesionale pentru a fi parte în acest proces. Dacă vechile partide şi-ar face datoria faţă de cetăţeni, atunci niciunul dintre membri USR nu s-ar afla, poate, în politică.

USR are convingerea că suntem din cei în ce mai mulţi cei care ne dorim o schimbare adevărată, nu o falsă alternanţă la putere a două partide mari care au construit un sistem birocratizat şi oligarhic şi o adevărată reţea de imunităţi şi privilegii.

USR este un partid construit de jos în sus, care vrea să reprezinte oameni cu ideologii diferite, din categorii sociale şi etnice diverse, din toate regiunile ţării, oameni care au în comun un singur obiectiv: schimbarea actualei clase politice şi un act de guvernare transparent realizat de oameni competenţi, care înţeleg să respecte legea şi interesele societăţii.

Membri importanţi

Dan Barna Preşedintele USR
Claudiu Năsui Vicepreşedinte USR
Stelian Ion Vicepreşedinte USR
Iulian Bulai
Iulian Bulai Vicepreşedinte USR
Mihai Goţiu Senator de Cluj
Tudor Benga
Tudor Benga Deputat de Braşov