04 decembrie 2020

Zeci de persoane au protestat în faţa Ambasadei R. Moldova: Se încearcă rusificarea Republicii Moldova într-un mod brutal

Gabriel Pecheanu

Zeci de de membri PMP au protestat în faţa Ambasadei Republicii Moldova faţă de ultimele evenimente de la Chişinău.

Sursă foto: Mediafax

„Am luat decizia de a organiza acest protest spontan în semn de îngrijorare faţă de ceea ce se întâmplă în Republica Moldova. Asistăm la o lovitură de stat la Chişinău şi considerăm că trebuie să fim alături de democraţia din Republica Moldova, alături de cetăţenii cinstiţi din republica Moldova care au decis prin vot că vor un alt viitor. Prin decizii Parlamentului care încearcă, în mod absolut nejustificat şi forţat, să mute toate instituţiile din subordinea preşedintelui în subordinea parlamentului Republicii Moldocva, precum şi alte decizii care vizează rusificarea Republicii Moldova într-un mod brutal. Ceea ce se întâlplă la Chişinău este fără precedent”, spune Eugen Tomac.

La protest au participat zeci de membri şi lideri PMP, care au afişat pancarde cu mesaje pro-europene, precum „Europa este viitorul” , „România şi R. Moldova, împreună în Europa” şi „Stop loviturii de stat”

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .